کفسازی

نکاتی را باید در کفسازی ساختمان به آن دقت داشته باشیم.انجام هرگونه عملیات ساختمانی که بر روی سطح زمین و یا سقف طبقات انجام می شود، تا عملکرد فضا را ایجاد کند، به آن کفسازی می گویند. در این مقاله به بررسی در کفسازی باید چه مواردی را لحاظ کرد؟ و نکات اجرایی آن می پردازیم.

هر فضایی که کارایی داشته باشد کفسازی مخصوص به مکان  را دارد. انتخاب نوع کفسازی بستگی به عملکرد و محل قرارگیری آن مکان دارد.

کفسازی نقش تعیین کننده ای در داخل ساختمان و خارج از ساختمان دارد. این اجزا ساختمان نه در فضای داخلی ساختمان مانند راهروها، اتاق ها، آشپزخانه و… انجام می شود. بلکه برای کفسازی حیاط و پیاده رو و… نیز استفاده می شود.

هدف ازانجام کفسازی ایجاد سطحی برای ساکنان است. سطحی که دوام و زیبایی، ازلحاظ ایمنی و استانداردهای ساختمانی نیز انجام می گیرد.

در کفسازی باید چه مواردی را لحاظ کرد؟

انواع کفسازی در ساختمان

کفسازی در ساختمان از لحاظ قرارگیری به سه دسته تقسیم می شوند.

1-کفسازی مابین طبقات

2-کفسازی بر روی طبقات

3-کفسازی بام

کفسازی ساختمان

کفسازی باید از مصالحی که تحمل بارهای وارده از وزن مصالح ودیگر اجزای ساختمان، اسباب و افراد داخل ساختمان را داشته باشد. سطح کف باید مقاوم در برابر ساییدگی و دارای زیبایی باشد. در کفسازی باید به این نکته توجه داشت که کفسازی باید از مصالحی انجام شود که امکان سرخوردن و لغزش وجود نداشته باشد.

اگر زمین کاملا خشک باشد بایک لایه بتن با عیار 200 کیلوگرم سیمان با ضخامت 10 سانتی متر برروی زمین ریخته و سپس آن را متراکم می کنند. سپس با ماله سطح آن را صاف کرده. پس از آن پوشش نهایی مانند ملات ماسه و سیمان، سنگ فرش و… می باشد.

کفسازی ساختمان

مشخصات کفسازی ساختمان

استحکام و پایداری اولین مشخصه درکفسازی است. ازویژگی های مهم کفسازی مقاوم بودن در برابر نفوذ و رطوبت می باشد. علاوه بر این کفسازی باید دارای دوام باشد. همچنین کفسازی باید مقاوم در برابر حرارت و آتش باشد. نوع کفسازی بستگی به نوع محل و عملکرد آن دارد.

انواع کفسازی از نظر محل قرار گیری

1-کفسازی در طبقات

2-کفسازی روی بام

انواع کفسازی از نظر عملکرد

کفسازی در زمین های خشک

-در این زمین ها با بتن با 200  کیلوگرم سیمان در متر مکعب با ضخامت 10 سانتی متر درسطح می ریزند و آنرا ویبره می کنند و سپس با ماله صاف می کنند. ممکن است کف به صورت بتنی باشد و یا روی آن را پوشش بدهند.که نوع پوشش بستگی به سلیقه کارفرما دارد.

کفسازی در زمین های نیمه خشک

در این زمین ها ابتدا با بلوکاژ 25 سانتی متر اجرا می شود. پس از آن با ضخامت 10 سانتی متر بتن ریزی کرده. بعد از آن با ملات ماسه سیمان به ضخامت 10 سانتی انجام می گیرد.

کفسازی در زمین های رطوبت بالا

در این نوع زمین بعداز انجام بلوکاژ و بتن ریزی به ضخامت 10 سانتی متر، با استفاده از ملات برای عایق رطوبتی است، روی آن را عایق کرده.

کفسازی بر روی خاک

درکفسازی بر روی خاک دو عامل مهم است، نکته اول احتمال ناپایداری خاک زیرین است.

این موجب باعث نشست و برآمدگی در کفسازی می شود.

نکته دوم جذب آب های زیرزمینی ازطریق خاک و مصالح ساختمانی است. کفسازی باید روی سطح تراز بنا انجام شود.

کفسازی مابین طبقات

در این نوع کفسازی به دو بخش زیرسازی و فرش کف انجام می گیرد. کفسازی طبقات باید مقاوم و در تراز قرار بگیرند.

انواع پوشش ومصالح در کفسازی

-موزاییک فرش

-پارکت

-سرامیک

-کاشی

-فوم بتن

-ماسه

-شن

-سیمان

-عایق رطوبتی

انجام کفسازی فرش کف با موزاییک

-مزاییک متراکم است. یک جوربتن است که تراکم خود را از طریق فشار پرسی و یا از لرزش به دست آورده است. از ماسه، سیمان، سنگ دانه، پودر سنگ و آب ساخته می شوند.

-یکی از پر کاربردترین مصالح ساختمانی موزاییک است.

انجام کفسازی فرش کف با موزاییک

موزاییک فرش

موزاییک در اندازه و انواع گوناگون برای کفپوش فضاهای داخلی و محوطه خارجی ساختمان انجام می گیرد.ملات موزاییک فرش یا ماسه آهک و یا ملات باتارد و یا سیمان است.پس از انجام فرش موزاییک درزهای موزاییک با دوغاب سیمان پر می شود و سپس سطح را تمیز می کنند.

موزاییک با ملات ماسه سیمان به ضخامت 2/5 سانتی متر انجام می گیرد. در اجرا باید به این نکته توجه داشت که خطوط درز موزاییک در اطاق های مجاور در یک راستا قرار داشته باشد.

سرامیک و کاشی

-فرش شاید با کاشی و یا سرامیک انجام گیرد.

-اجرای آن شبیه اجرای موزاییک است.

-برای انجام فرش کف با کاشی یا سرامیک باید سالم و بدون لب پریدگی باشد.

سرامیک و کاشی

اجرای فرش با کاشی و سرامیک

از سرامیک در کفسازی و نما سازی در سرویس بهداشتی و مصالح ساختمانی مانند آجر سفال های تزیینی داخل و خارج ساختمان استقاده می شود.

کفپوش های چوب پنبه ای

این نوع کفپوش ازچوب پنبه ساخته می شود که از پوست درخت بلوط تهیه می شود. به دلیل این که این کفپوش از پوست درخت بلوط تولید می شود، تولید آن به اکوسیستم ضررنمی رساند.

از جمله کارهایی که باید قبل از کفسازی انجام شود.

-عبور لوله کشی آب از کف

-عبور سیم کشی وخرطوم برق ازکف

-عبور لوله های پکیج از کف ساختمان

عایق کاری کف

عایق کاری کف باید قبل از اجرای کف انجام گیرد.استفاده از این عایق در ساختمان برای جلوگیری از نفوذ رطوبت به داخل ساختمان است.

اجرای کف با سنگ

-سنگ باید اول بدون فرج و خلل باشد. دوما در برابر ساییدگی مقاوم باشد. اجرای آن مشابه با موزاییک است.

پارکت

از جنس چوب است که برای داخل ساختمان استفاده می شود. به این صورت که قطعات پارکت به صورت موازی در کنار هم می گذارند. پارکت ها در ابعاد و اندازه های مختلف هستند. که با وجود مواد پلاستیکی موجود مانع از خوردگی های حشرات و موریانه می شود.

پارکت

خصوصیات پارکت

-مقاوم در مقابل ضربه

-مقاوم در برابر خمش

-در مقابل حرارت مقاوم است

-در برابر رطوبت مقاوم است.

-نفوذ ناپذیر در برابر اجسام ریز

-در برابر ساییدگی مقاوم است.

اجرای کف با پارکت

برای اجرای این کفسازی باید سطح را کاملا صاف نموده. برای ایجاد سطح صاف ابتدا زیرسازی کف را به وسیله آجر سیمانی ساده انجام می دهند. سپس آن رابه وسیله ماستیک زیرسازی را صاف می کنند. پس از انجام زیرسازی قطعات پارکت رابه وسیله چسب مخصوص بدون درز نصب می کنند.

 

 

گروه معماری ارج، با پشتوانه 25 سال سابقه و تجربه و تخصص و تیم های مهندسی تراز اول و پایه یگ آماده ارائه خدمات طراحی . نظارت و اجرا می باشد. جهت ارتباط و مشاوره با واحد فروش تماس حاصل فرمایید.
گروه معماری ارج آرک

ارسال نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *